Kies de juiste kluis

Quickly design and customize responsive mobile-first sites with Bootstrap, the world’s most popular front-end open source toolkit, featuring Sass variables and mixins, responsive grid system, extensive prebuilt components, and powerful JavaScript plugins.

kluis kopen

Stap 1

Waar bent u van plan de kluis voor te gebruiken en wat wilt u er veilig in op slaan? Hieronder vindt u veel voorkomende voorwerpen die worden opgeslagen. Denk hierbij vooral aan hoeveel het waard is wat u in de kluis opslaat en hoeveel ruimte u daarvoor nodig heeft. 

Voorwerp $
Sieraden
USB-stick
Sleutels
Totaal


Stap 2

Waartegen wilt u beschermen?

Inbraak

Deze kluizen bieden bescherming tegen diefstal

Brand

Deze kluizen beschermen de inhoud van de kluis tegen hoge hitte van bijvoorbeeld een brand

Inbraakwerend certificaat

Wat is de waarde van de inhoud wat u in de kluis wilt gaan stoppen? Dit is belangrijk voor de verzekering. Wanneer u een kluis koopt waarbij de waarde van de inhoud veel hoger ligt dan waar de kluis voor bedoeld is. Dan wordt het verschil niet verzekerd. 

Indicatie waardeberging Inbraakwerende kluis:

# Normering Contant geld Kostbaarheden
1 EN 14450 S1 2500 5000
2 EN 14450 S2 2500 5000
3 EN 1143-1 Grade 0 2500 5000
4 EN 1143-1 Grade I 2500 5000
5 EN 1143-1 Grade II 2500 5000
6 EN 1143-1 Grade III 2500 5000
7 EN 1143-1 Grade IV 2500 5000
8 EN 1143-1 Grade V 2500 5000


Brandwerend certificaat

Naast dat u uw spullen wilt beschermen tegen inbraak, is het ook belangrijk om het juiste brandwerende certificaat te kiezen. Belangrijke papieren, data en andere spullen met grote financiële of emotionele waarde wilt u veilig opbergen tegen hoge hitte veroorzaakt door brand. 

Brandwerende normen

DIN 4102 

Deze kluizen zijn wel geïsoleerd maar niet getest op brandwering, ze hebben hier dan ook certificaat voor maar zullen het in de praktijk enige tijd uithouden

LFS30P

Deze kluizen zijn wel geïsoleerd maar niet getest op brandwering, ze hebben hier dan ook certificaat voor maar zullen het in de praktijk enige tijd uithouden

LFS60P

Deze kluizen zijn wel geïsoleerd maar niet getest op brandwering, ze hebben hier dan ook certificaat voor maar zullen het in de praktijk enige tijd uithouden

LFS120P

Deze kluizen zijn wel geïsoleerd maar niet getest op brandwering, ze hebben hier dan ook certificaat voor maar zullen het in de praktijk enige tijd uithouden

Stap 3 - Kluissloten

Wanneer u de juiste kluis heeft gekozen, heeft u vaak de keuze uit drie verschillende kluissloten. Namelijk het sleutelslot, Mechanisch slot en het elektronisch slot. 

Sleutelslot

Elke kluis is standaard uitgevoerd met een sleutelslot, dit is een dubbelbaarslot, wat betekent dat de klavieren in het slot aan beide kanten van de sleutel zitten, dit geeft namelijk meer veiligheid. Als een goede kluizenkraker het slot gaat kraken, moet deze wel 8 tot 10 klavieren recht leggen. Dat is erg ingewikkeld en kost veel tijd. Het nadeel van een sleutelslot is het sleutelbeheer. 

Elektronisch slot

Het elektronisch slot is in veel uitvoeringen verkrijgbaar, u kunt er veel mee en het werkt erg handig. Geen sleutels meer verstoppen, en niet moeilijk een code erin draaien, gewoon een zelf te bedenken code intypen en open is de kluis. Veel mensen zijn bang voor de batterij, wat als deze leeg is? Geen probleem, kluiszen hebben een batterijvoeding aan de buitenkant zitten

Mechanisch slot

U kent ze wel, het mechanische slot. Door het draaien aan een knop moet u de juiste combinatie in het slot draaien, dan kan u de kluis openen. Het komt nog zelden voor een mechanisch slot, het is een probleemlos slot maar ook erg onhandig. U moet heel veel rondjes draaien en mag geen fouten maken. Want dan kunt u weer opnieuw beginnen. Wat natuurlijk erg onhandig is.

Stap 4 - Na het kiezen van de juiste kluis

Wanneer u de juiste kluis heeft gekozen is het belangrijk om de kluis op de juiste manier te verankeren. Het niet of onjuist verankeren van de kluis kan gevolgen hebben voor de verzekering. Aangeraden wordt om de kluis altijd chemisch te verankeren. 

Gecertificeerde kluis

U heeft een gecertificeerde kluis gekocht die te herkennen is aan het ECB-S of EFSG-ledenlabel aan de binnenzijde van de kluis. Deze kluis heeft een aantal zware inbraakwerende testen ondergaan en voldoet daarmee aan de Europese normen EN 1143-1, EN 1143-2 EN 14450.

Kluis verankeren

Na aanschaf van uw goede kluis is het noodzakelijk dat u deze kluis op de juiste manier laat verankeren aan uw vloer en of wand. Wanneer dit niet goed gebeurt kan de kluis alsnog worden meegenomen. Verzekeringsmaatschappijen eisen dat kluizen onder de 1000 kg verankerd worden.

Kluisspecialist

Laat uw kluis daarom verankeren door een gecertificeerde kluisspecialist. Deze getrainde specialisten beoordelen de kwaliteit van uw vloer en/of wand en kiezen aan de hand daarvan de beste mogelijke verankeringswijze. Wanneer uw een kluis koopt kunt u het beter goed doen.

Verankeringsmethode

De verankeringsmethode is afhankelijk van de vloer en of wand waaraan de kluis bevestigd gaat worden. Nadat uw kluis geplaatst en professioneel verankerd is, ontvangt u van de kluisspecialist een een certificaat of verklaring van verankering.